zaterdag 7 maart 2015

Hoezo huiskamerrestaurant...

In Frankrijk heb je chambres d'hôtes en in Italië agriturismo's (in beter Italiaans: agriturismi). We hebben er meerdere keren gebruik van gemaakt en het is altijd leuk: huiselijk, gezellig en je wordt er vaak heerlijk verwend. En in veel gevallen kun je 's avonds met de familie mee-eten. Daar hebben we altijd enorm van genoten. En je leert veel nieuwe mensen kennen ook. Dus toen ik indertijd iets wilde doen met mijn passie voor koken, mensen en Italië was de keuze niet moeilijk: een bed & breakfast met gastentafels! Een bed & breakfast bleek nog niet zo makkelijk te realiseren, dus het werden Italiaanse gastentafels, met daarnaast catering en workshops. En uiteindelijk heb ik er een echt Italiaans huiskamerrestaurant van gemaakt, Osteria Campobianco. Met authentieke
4-gangendiners en boerenmaaltijden, en dan niet op z'n Hollands, maar echt zoals wij het in Italië gewend zijn. En natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor workshops en catering.

Maar vinden mensen dat wel leuk? Bij vreemden thuis gaan eten en er ook nog gewoon voor betalen alsof je in een "echt" restaurant bent... het blijkt nog niet zo vanzelfsprekend. Hoewel de rest van Nederland, en zeker de Randstad, heel wat huiskamerrestaurants telt, komt het in Zeeland weinig voor. En ik heb gemerkt dat de mensen hier toch niet zo maar bij je binnen stappen. Het is nieuw, het is vreemd, en misschien kijken mensen hier in Zeeland toch wat meer de kat uit de boom dan in de Randstad.

Inmiddels bestaat mijn huiskamerrestaurant alweer een tijdje. Het is geen makkelijk concept, want het is maar een paar keer per maand open en kan verder alleen op afspraak voor groepjes van 8 tot 16 personen gereserveerd worden. Je loopt er dus echt niet zomaar binnen. Gelukkig weten steeds meer mensen het te vinden en te waarderen. Het is huiselijk, gezellig, je wordt enorm verwend en zeker bij de boerenmaaltijd leer je altijd wel weer mensen kennen. Precies zoals het bedoeld is. Daarnaast wordt er authentiek en met verse producten gekookt zonder potjes en pakjes, puur en eerlijk dus. En de gasten genieten daar net zo van als wij. En elke maaltijd wordt afgesloten met een klein glaasje zelfgemaakte limoncello!

Heb je dan nog steeds zoiets van: wat kan ik daar nou van verwachten... dan kom je toch gewoon een keer kennismaken en sfeer proeven. Altijd welkom!




Osteria Campobianco, Het Huiskamerrestaurant.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten